[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 21، شماره 3 - ( 1401 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 740-726 برگشت به فهرست نسخه ها
Research Article: Use of chitosan to shelf life extension of Siberian sturgeon (Acipenser baeri) caviar
چکیده:   (1343 مشاهده)

This study was carried out to evaluate the feasibility of chitosan, a natural antimicrobial substance to improve the caviar shelf life. The effect of chitosan coating was carefully studied within 150 days storage time at -3°C in a standard situation. Both the caviar wrapped  by chitosan and the control sample, were packed in commercial glass Jars. Chemical, microbiological and sensory analyses were done during storage time. Results showed that the effect of chitosan coating on caviar samples was to maintain their good quality characteristics and extend the shelf life of caviar significantly (p<0.05) about 60 days in contrast with standard sample.

متن کامل [PDF 289 kb]   (699 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: Fish processing
دریافت: 1395/12/14 | پذیرش: 1396/4/13 | انتشار: 1401/2/30
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khorram B, Motalebi A, Razavilar V. Research Article: Use of chitosan to shelf life extension of Siberian sturgeon (Acipenser baeri) caviar. IJFS 2022; 21 (3) :726-740
URL: http://jifro.ir/article-1-2628-fa.html

Research Article: Use of chitosan to shelf life extension of Siberian sturgeon (Acipenser baeri) caviar. مجله علوم شیلاتی ایران. 1401; 21 (3) :726-740

URL: http://jifro.ir/article-1-2628-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 3 - ( 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of Fisheries Sciences Iranian Journal of Fisheries Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645